Гришо загуби две места в ранглистата, Алкарас се завърна на върха

Адриан Андреев и Димитър Кузманов попадат в Топ 200

20.03.2023 | 13:55 Редактор: Вяра Димова
Гришо загуби две места в ранглистата, Алкарас се завърна на върха

Григор Димитров загуби две места в световната ранглиста, която бе актуализирана след приключването на Мастърса в Индиън Уелс, САЩ. Първата ни ракета е вече 27-и в класацията на ATP, след като травма го спря още в първи кръг на надпреварата срещу австралиеца Джейсън Къблър.

Прогрес в ранглистата бележат Адриан Андреев и Димитър Кузманов, които попадат в Топ 200 – Андреев се изкачва със седем места до 197-о, а Кузманов е непосредствено зад него след скок с четири позиции. Александър Лазаров губи осем места и е 285-и.

В топ 10 значимата промяна е свързана с върха, където Карлос Алкарас се завърна на първото място след титлата си в Индиън Уелс. Той измести досегашния водач Новак Джокович. Финалистът в калифорнийската пустиня Даниил Медведев е вече пети, а Феликс Оже-Алиасим е зад него след изкачване от четири места. Хуберт Хуркач влезе в челната десетка, докато полуфиналистът в Индиан Уелс Яник Синер е 11-ти, на 50 точки от Тейлър Фриц, който бе детрониран в турнира, пише БГНЕС.

Рафаел Надал, 22-кратен шампион в турнирите от Големия шлем, е вече 13-и в ранглистата, като изпадна за първи път от топ 10 от 2005 г. насам - 912 седмици, или около 17 години и половина. Това е върхово постижение при мъжете и е по-слабо единствено от това на Мартина Навратилова - легендата на дамския тенис има точно 1000 прекарани седмици в челната десетка.

Снимка: БГНЕС