"Ман Юнайтед" тресна деветима от "Фулъм" и е на 1/2-финал за ФА Къп

Два гола за победата с 3:1 вкара Бруно Фернандеш

19.03.2023 | 20:54 Редактор: Ирена Бакърджиева

"Манчестър Юнайтед" се класира за полуфиналите на ФА Къп, след като победи трудно у дома с 3:1 "Фулъм". Гостите се представяха добре на "Олд Трафорд" и водеха в резултата до 75-та минута след гол на Александър Митрович (50). Тогава обаче лондончани останаха с двама човека по-малко, след като Вилиан изчисти с ръка топката пред голлинията, а Митрович избута съдията впоследствие. В същото време и мениджърът на гостите Марко Силва атакува словестно рефера Крис Кавана и той също бе изгонен преждевременно.

След този момент "Манчестър Юнайтед" не постави под въпрос преминаването си в следващата фаза. Бруно Фернандеш изравни от отсъдената дузпа, а две минути по-късно Марсел Забицер направи 2:1. Фернандеш се разписа още веднъж в 6-та минута на добавеното време, за да затвърди успеха на "Червените дяволи". Съперник на "Манчестър Юнайтед" в полуфиналите ще бъде "Брайтън", а в другата битка за финала ще спорят "Манчестър Сити" и "Шефилд Юнайтед".

"Фулъм" започна добре срещата и като цяло се държеше на "Олд Трафорд" в 2/3 от игровото време. И още в 3-та минута гостите бяха близо до гола, когато Давид Де Хеа трябваше да се намесва след опасен удар на Иса Диоп. Малко след това и Вилиан опита късмета си, но прати топката покрай вратата.
"Червените дяволи" отговориха със слаб удар на Вегхорст от границата на наказателното поле. В 26-та минута лондончани поискаха дузпа за нарушение на Мартинес срещу Митрович, но главният рефер бе близко до ситуацията и не посочи бялата точка.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС