Стоилов: Мачът срещу "Арда" е отлична възможност да покажем какво можем

Според треньора на "Левски" футболистите ще имат един добър тест преди дългата пауза

18.03.2023 | 12:53 Редактор: Ирена Бакърджиева

Старши треньорът на "Левски" Станимир Стоилов сподели очакванията си преди гостуването на "Арда", което е утре на 19 март. Двубоят между двата отбора се явява пряк сблъсък за място в топ 6.

Стоилов изрази мнение, че те трябва да мислят изцяло за случващото се на терена, тъй като всички други проблеми са решими. Опитният специалист даде пресконференция преди тежкото гостуване на "сините" в Кърджали.

"Арда" повиши нивото си през втория полусезон. Играе комбинативен и атакуващ футбол. Отбор, който прави впечатление с начина си на игра. За нас това е отлична възможност да покажем какво можем. Футболистите ще имат един добър тест преди дългата пауза. Очаквам да изиграят мача на максималните си възможности и да наложим нашата воля на терена", каза Стоилов.

Той добави, че за отбора всеки отсъстващ играч е огромна загуба. "Тези футболисти в атакуващ план при нас са малко. Имаме по-голяма конкуренция в линията на защитата, където даже не можем да натоварим равномерно всички защитници. Рано или късно ще дойде времето на всеки", обясни треньорът на "Левски".

Според него комбинативният стил и индивидуалните качества на играчите преобладават в "Арда", имат добра изчистена схема и постройка, но по-важно е как "Левски" ще играе.

"Най-важно е отборът да затвърди победите. Не се вглеждам много в класирането. Когато "Левски" не е първи, не е много интересно за мен. Важно е да трупаме победи. Трите точки се явяват златни в тази сгъстена група от отбори. Трябва да се стремим към добра игра и победа. Очаквам привържениците отново да са на стадиона. Трябва да стигнем до края на възможностите си, за да спечелим. Иначе може да имаме проблем", категоричен е Стоилов.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg