"Локо" (Сф) взе дербито със "Славия" и отдалечи "белите" от Топ 6

В герой за възпитаниците на Станислав Генчев се превърна Франса

17.03.2023 | 19:41 Редактор: Искра Ангелова

"Локомотив" (София) постигна втори пореден успех в Първа лига, след като се наложи над градския съперник "Славия" с минималното 1:0 у дома в столично дерби от 24-ия кръг на първенството.

В герой за възпитаниците на Станислав Генчев се превърна Франса, който реализира победния гол за "железничарите" в 54-та минута. Малко преди това попадение на Тони Тасев от "белите" бе отменено след намеса на VAR. Двубоят в квартал "Надежда" бе равностоен, но в крайна сметка трите точки отидоха за домакините, които нанесоха четвърта загуба в последните пет срещи за тима на Златомир Загорчич, информира БГНЕС.

"Славия" пропусна възможността да излезе временно на четвърто място в класирането и е шести с 38 точки, на една от четвъртия "Локо" (Пд). "Локомотив", който в миналия кръг надви "Спартак" (Варна) с 2:1 като гост, е вече девети с 34 пункта, на осем от десетия "Ботев", който е с мач по-малко.

След паузата за националните отбори двата столични тима ще се изправят един срещу друг и в четвъртфинал за Купата на България на 3 април, а след това за първенство "Локомотив" гостува на "Левски", а "Славия" посреща ЦСКА.

Снимка: Lap.bg.