Бербатов: Инатлив човек съм и ще спечеля битката за президент на БФС

"Аз и екипът ми да застанем начело, за да тръгнат нещата в по-добра посока", каза той пред студенти от СУ

15.03.2023 | 10:44 Редактор: Тодор Петров
Бербатов: Инатлив човек съм и ще спечеля битката за президент на БФС

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов гостува във Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) към Софийския университет.

Студентите от ФЖМК имаха възможност да задават свободно въпроси към Димитър Бербатов. Основна тема на разговор беше продължаващата надпревара за поста президент на Българския футболен съюз. Бербатов отново представи своите идеи за развитието на родния футбол.

"Водя битка за това да променим нещата в българския футбол. Аз и екипът ми да застанем начело, за да тръгнат нещата в по-добра посока. Водим тази битка вече две години, превърна се в битка по един или друг начин. Накрая тя ще бъде спечелена. Инатлив човек съм, използвам ината си за правилни неща и повечето пъти успявам. Не е едно нещо, което ще променя. Най-чувствителната тема за всички нас е темата за децата и детско-юношеския футбол. Те трябва да бъдат подобрени с обща концепция, методика, която да бъде развита от правилната хора, да бъде преподавана", каза Бербатов. 

Той коментира притесненията сред феновете, че ще помага на ЦСКА, ако бъде избран за президент на БФС.

"Има резон, че съм играл за ЦСКА. В същото време конкурентът е "Левски" и някой може да си мисли, че ще подкрепям ЦСКА. Много пъти казах, че човекът, който се бори за такъв пост, трябва да бъде безпристрастен, няма как. Трябва да си над тези неща и всички да приемаш за равен", подчерта бившият голмайстор на "Манчестър Юнайтед".

Четете повече в gol.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR