"Арсенал" продължи с победите и остава на върха в Англия

"Артилеристите" вкараха и трите си гола през първото полувреме

12.03.2023 | 19:20 Редактор: Искра Ангелова

"Арсенал" не допусна грешка и след категорично 3:0 на терена на "Фулъм" остана на върха във Висшата лига с 5 точки преднина пред "Манчестър Сити". Това бе 5-а поредна победа за лидера. 

"Артилеристите" вкараха и трите си гола през първото полувреме, като Леандро Тросар асистира и за трите попадения. След  почивката домакините се подобриха, но не успяха да стигнат до гол, а Габриел Жезус се завърна на терена след дълго възстановяване от операция. 

Хората на Микел Артета не допуснаха колебанията си от някои от последните срещи и вече имат 66 точки. "Фулъм" остана с 39 и като цяло разочарова с представянето си. 

В състава на "Арсенал" голямата новина бе присъствието на Габриел Жезус на пейката. Бразилецът се възстановяваше след операция и пропусна всички мачове след световното първенство. Леандро Тросар и Мартин Йодегор бяха възстановени и започнаха. Бен Уайт и Гранит Джака се завърнаха на местата на Томиясу и Виейра. За  "Фулъм" голямата липса бе на Уилиан, който бе аут заради мускулен проблем. Жоао Палиня все още бе наказан.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС