Малдини поведе "Специя" към исторически триумф над "Интер"

Борещият се за оцеляването си отбор надви с 2:1 "нерадзурите"

11.03.2023 | 08:52 Редактор: Искра Ангелова

Борещият се за оцеляването си "Специя" шокира гостуващия "Интер" с 2:1 в откриващия мач от 26-ия кръг на италианската Серия "А". "Нерадзурите" доминираха на терена, но домакините се възползваха максимално от открилите се възможности пред тях и постигнаха историческа първа победа над гранда от Милано в елита.

Двата тима изиграха един истински луд мач, превърнал се в драма. Реферът Ливио Маринели отсъди общо 3 дузпи в мача - две за "Интер" и една за "Специя". Лаутаро Мартинес обаче се превърна в големия грешник за "Змията", след като профука наказателния удар в 14-ата минута, а до края на срещата пропиля и още куп изгодни положения.

Важният успех за борещия се за оцеляването си тим донесоха Даниел Малдини (55) и М‘Бала Нзола (87 – дузпа). Ромелу Лукаку се разписа от дузпа в 83-ата минута, но "нерадзурите" не успяха да се спасят от втора поредна загуба като гост в шампионата. Така хората на Симоне Индзаги ще заминат с минорно настроение за Португалия за реванша срещу Порто от 1/8-финалите в Шампионска лига.

"Интер" все пак запази второто си място с класирането с 50 точки. "Специя" е на 17-ата позиция с 24 пункта, на 6 от зоната на изпадащите.

Силен мач за победителите изигра бившият халф на "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" Мехди Бурабия. Той започна като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС