Осмомартенското рали "Елена Апостолова" превзе Бургас: Жените са по-добри шофьори

Те призоваха дрифтовете да бъдат само на състезания, а не на пътя

04.03.2023 | 14:00 Редактор: Михаела Димитрова

35 дами участват на традиционното осмомартенското рали "Елена Апостолова" в Бургас. Те показаха завидни умения зад волана, но призоваха дрифтовете да бъдат само на състезания, а не на пътя.

Юлия Лазерева смело дрифтира с колата. Обича адреналина зад волана. "За забавление участвам. Искам да направим нещо, което по принцип не се случва на пътищата. Сега малко ще поизтъркаме гумите", сподели тя.

"Считам, че жените сме по-добри шофьори, отколкото мъжете, за това говори и статистиката в България, че за катастрофите са виновни мъжката част", коментира друга участничка.

Дамското рали е посветено на една от най-добрите жени у - Елена Апостолова. Бензинът в кръвта се предава по наследство и на дъщеря ѝ Гергана - единствената българка, участвала в рали "Монте Карло". Тя премина първа по трасето, за да покаже задължителните елементи при майсторското шофиране. 

"Има едно предизвикателство да се справят с една ситуация на трасето, след което по най-бързия начин да стигнат до финала, също ще има и паралелен слалом", каза Гергана Апастолова.

"Призовавам отново всички, колкото е възможно да намалим войната по пътищата", подчерта автомобилният състезател Стоян Апостолов.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева