Официално френската прокуратурата повдигна обвинение срещу Хакими за изнасилване

Мароканският национал е бил разпитан в четвъртък от разследващи по случая

03.03.2023 | 15:07 Редактор: Искра Ангелова
Официално френската прокуратурата повдигна обвинение срещу Хакими за изнасилване

Защитникът на "Пари Сен Жермен" Ашраф Хакими бе обвинен в изнасилване, съобщиха от офиса на прокуратурата в Нантер за ESPN.

Френската прокуратура е отвори предварително разследване срещу бранителя миналата седмица по обвинение в изнасилване, след като 24-годишна жена отишла в полицията и го обвинила в изнасилване в събота в предградие на Париж. Жената не подала жалба, но въпреки това прокуратурата сама започнала разследване.

Офисът на прокуратурата заяви, че Хакими е бил разпитан в четвъртък от разследващи по случая. Мароканският национал е поставен под полицейски мониторинг и е със забрана да се вижда с предполагаемата жертва, като има право да напуска територията на Франция.

Нито той, нито от ПСЖ излязоха със становища по случая, но източници са споделили за ESPN, че десният бек е отрекъл всички обвинения по свой адрес. Адвокатът на Хакими - Фани Колин, заяви, че иска да изчисти изцяло името на клиента си и ще сътрудничи изцяло с разследването. Преди днешното развитие на събитията, ESPN разбра, че футболистът ще бъде на разположение за мача на парижани с "Нант" в Лига 1 в събота, предава БГНЕС.

24-годишният играч посети церемонията за ФИФА за награждаване на най-добрите футболисти за миналата година в Париж в понеделник, където попадна в единадесеторката на ФИФПро.

Хакими се присъедини към ПСЖ през 2021 година и помогна на клуба да спечели шампионската титла на страната миналата година. Той бе в основата на големия успех на Мароко на Мондиал 2022 в края на миналата година, когато тимът достигна полуфиналите.

Снимка: БГНЕС