Лечева за Алберт Попов: Рано или късно щеше да постигне този успех

"Успяхме да пожънем успехи, за които само сме мечтали", подчерта скиорът

01.03.2023 | 14:09 Редактор: Петя Кръстева

Най-добрият ни скиор Алберт Попов проведе среща с министъра на спорта Весела Лечева. Преди два дни той пренаписа историята на родните ски, като спечели бронзов медал в старта от Световната купа. Сред 5 600 състезатели скиорът се класира на трето място в ски слалома.

След състезанието Попов заяви, че е сбъднал детската си мечта - качил се е на подиума, рамо до рамо с едни от най-добрите в света. 

"Успяхме да пожънем успехи, за които само сме мечтали. Изключително горд и радостен съм от постигнатото. Благодаря на всички замесени - тази победа е за нас", коментира скиорът. 

Според министър Лечева усилията винаги се възнаграждават.

"Не сме изненадани от този успех, той щеше да предстои рано или късно, но по-добре рано, за да може Алберт и екипът му да се чувстват удовлетворени и уверени", категорична бе тя. От ски федерацията също заявиха, очакванията си, че тепърва предстоят успехи за България в ските и сноуборда

Попов е вторият българин, който се качва на почетната стълбичка в старт от Световната купа. На 16 декември 1984 г. Петър Попангелов завърши трети на слалома в Италия.