"Милан" тресна "Аталанта" и се изравни с "Интер", Ибра се завърна в игра

"Росонерите" са на 18 точки зад лидера "Наполи"

27.02.2023 | 07:29 Редактор: Тодор Петров

"Милан" постигна четвърта поредна победа във всички турнири, след като се наложи с 2:0 над "Аталанта" в мач от 24-ия кръг на Серия А. "Росонерите" се изравниха по точки с местния противник "Интер" на второто място в таблицата. И двата отбора имат по 47 точки, като са на 18 зад лидера "Наполи".

Мачът бе белязан и от завръщането на Златан Ибрахимович. След повече от 280 дни извън игра заради операция на коляното ветеранът се появи в последните 15 минути на срещата. Със своите 41 години и 146 дни шведът се превърна в най-възрастния играч, участвал с екипа на "Милан" в Серия А, подобрявайки постижението на Алесандро Костакурта. 

"Милан" тотално доминираше в мача и можеше да спечели с доста по-голям резултат, но невероятни пропуски направиха Оливие Жиру, Рафа Леао и Жуниор Месиас. "Росонерите" откриха в средата на първото полувреме с малко късмет. Мощен удар от воле на Тео Ернандес срещна страничната греда, топката се върна в тялото на плонжиралия вратар Хуан Мусо и влезе в мрежата.

Вратарят на "Милан" Майк Менян, който се завърна в игра за първи път от 18 септември насам, нямаше никаква работа. "Аталанта" не отправи точен удар и през второто полувреме.

След пропуските на Месиас, Жиру и Леао, се стигна до втория гол. Той падна 3 минути преди края. Вкара го Жуниор Месиас, който се измъкна зад защитата при пас на Леао и леко копна топката над хвърлилия се в краката му вратар Мусо. Това е втори пореден мач с гол за Месиас.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС