Анчелоти скромен: Дуелът не е приключил. Клоп оптимист: Отиваме в Мадрид да спечелим

Двамата треньори говори след победата на "Реал" с 5:2 срещу "Ливърпул"

22.02.2023 | 09:42 Редактор: Тодор Петров
Анчелоти скромен: Дуелът не е приключил. Клоп оптимист: Отиваме в Мадрид да спечелим

Треньорът на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти направи поредния си шедьовър. Той накара своя отбор да навакса два гола пасив и да спечели като гост на "Ливърпул" с 5:2. 

"Страдахме много в началото, не очаквах да започнем мача по този начин. За щастие, както почти винаги ни се случва, бяхме хладнокръвни и след това използвахме нашите качества. Атаката беше много ефективна и когато излизахме от пресата им създавахме проблеми. Подобрихме се и в защита, имахме проблеми отляво и го забелязахме. През втората част напрежението спадна и хората в атака Вини, Родриго и Карим бяха много добри", коментира той.

"Ливърпул" е много силен отбор, който ни създаде много проблеми. За съжаление, дуелът не е приключил. Не е лесно да спечелиш тук, безспорно. Много сме доволни от това. Отборът показа, че се подобрява след трудния януари", каза още Анчелоти.

За първи път в историята си "Ливърпул" пусна пет гола у дома в европейски мач.

"Създадохме им проблеми и поведохме 2:0. Техният първи гол им върна самочувствието. Вторият гол бе огромна грешка. На почивката се чувствахме, че можем да направим нещата добри за нас. Те играха дълги топки за Винисиус. После обаче ние допуснахме третия гол, който бе кошмарен. "Реал" (Мадрид) е изключително силен на контраатаки. А ние трябва да изиграем целия мач, така както играхме през първото полувреме. Трябваше да си върнем момента, а не го направихме. Те заиграха още по-уверено, вкараха още два гола", обясни мениджърът Юрген Клоп.

"Отиваме в Мадрид с идеята да спечелим. Ясно е, че няма да е лесно. Те са отличен отбор на контраатаки и всяка такава може да реши мача", посочи треньорът на "мърсисайдци".

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС