В Испания се молят: Бог да пази Карим Бензема

Той се завръща срещу за съботния мач срещу "Осасуна"

21.02.2023 | 21:25 Редактор: Искра Ангелова
В Испания се молят: Бог да пази Карим Бензема

Карим Бензема, отбелязал два гола на "Елче" миналата седмица, се завръща след почивката, която получи от Анчелоти за съботния мач срещу "Осасуна". Очакванията са французинът да започне като титуляр на "Анфилд" срещу "Ливърпул" и да тормози отново червената отбрана.

"Бог да пази Карим", написаха от мадридския в. AS, визирайки страхотната статистика на Бензема срещу английски съперници. Интересното е, че той все още не се е разписвал в Шампионската лига този сезон, но изигра едва 236 минути в груповата фаза, пише "Тема спорт".

Не може обаче да се отрече, че много му върви срещу съперници от Висшата лига. Общо Бензема има 15 гола в 21 мача срещу тимове от Англия.

Сметката показва, че 20,27% от неговите попадения в ШЛ (74) са отбелязани в мрежите именно на отбори от Острова. "Ливърпул" също не прави изключение. Бензема не вкара във финала на ШЛ миналата година, но пък се е разписвал 4 пъти срещу "мърсисайдци". Вкара им два гола в груповата фаза на сезон 2014/15 при победата с 3:0 на "Анфилд". Бе точен и в ответния двубой на "Бернабеу" през същата кампания, когато неговият отбор се наложи с 1:0. Последното му засега попадение в мрежата на "Ливърпул" е на финала през 2018 г. (победа с 3:1 за Белия балет).

Снимка: БГНЕС