УЕФА призна вината си за инцидентите на финала в Шампионската лига

Асоциацията се извини на феновете на "Ливърпул"

14.02.2023 | 14:15 Редактор: Вяра Димова
УЕФА призна вината си за инцидентите на финала в Шампионската лига

Генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис поднесе своите извинения на феновете на "Ливърпул", след като по-рано днес независима комисия потвърди, че именно УЕФА носи вината за инцидентите и забавянето на началото на финала в Шампионската лига през пролетта на миналата година.

Тогава в Париж в хиляди привърженици на "червените" чакаха с часове да влязат на "Стад дьо Франс" заради слабата организация на домакините и УЕФА, но европейската футболна централа побърза да обвини феновете, че са дошли със закъснение и част от тях са се опитвали да влязат в стадиона с фалшиви билети. В крайна сметка разследването на независимата комисия показа, че феновете не носят вина за безредиците.

"Благодарни сме на комисията за свършената работа. От името на УЕФА бих искал още веднъж да се извиня най-сърдечно на всички засегнати от събитията. Тази вечер трябваше да бъде празник на върха на клубния сезон. По-специално, бих искал да се извиня на феновете на "Ливърпул" за преживяното и за съобщенията, които бяха публикувани преди и по време на мача, които несправедливо ги обвиняваха за ситуацията, довела до забавяне на мача", заяви Теодоракис, цитиран от БГНЕС.

"В УЕФА сме решени да се поучим от случилото се на 28 май и ще работим в тясно сътрудничество с френските организации, двата клуба, домакините и местните власти, за да можем да осигурим в бъдеще финали, в които всеки може да се наслади на мача в една безопасна, сигурна и приятелска атмосфера", допълва генералният секретар на УЕФА.

Снимка: БГНЕС