Стоилов: На 11 февруари ще сме като ескимоси на стадионите, това е престъпление към футбола

Държавата е абдикирала, всички отбори тренирахме при добри условия, а сега ще играем при отвратителни, коментира треньорът

31.01.2023 | 22:17 Редактор: Елеонора Танева
Стоилов: На 11 февруари ще сме като ескимоси на стадионите, това е престъпление към футбола

Качеството и нивото на футбола пада изключително много. Условията няма да бъдат нито за игра, нито за фенове, нито за журналисти. Ще бъдем като ескимоси. Първенството в България за мен започва след 10 април. Това заяви треньорът на "Левски" Станимир Стоилов  пред клубната телевизия след последната контрола на "сините" в Дубай.

"Отдавна искам да направим всички една дискусия, да намерим решения, да видим кои са положителните, кои са отрицателните неща, но никой нямаше огромно желание. Сега се сещаме за тях, като видим леда и снега. Всички отбори тренирахме при добри условия, а сега ще играем при отвратителни условия. С изключения на един-два стадиона, които имат отопление - на "Лудогорец" и нашия. За съжаление ние сме наказани, там също не бяхме достатъчно гъвкави, може би трябваше да се разреши първия кръг да се играе на нашия стадион, най-вече заради отоплението, а да изтърпим наказанието си втория или третия кръг, когато времето вече е добре", каза Стоилов.

Според него е време футболните хора да седнат на една маса с БФС и начертаят стратегия с всички добри неща, които трябва да се случат.

"Нашата държава е абдикирала от футбола вече много години, но и ние нямаме голямо желание да я притискаме, защото обикновено се слагаме на властимащите и да не разсърдим някого. Караме я ден да мине, друг да дойде. Като дойде април, забравяме, че е имало февруари и март първенство. Но е абсолютно налудничаво да започваме първенството на 11 февруари. Това е престъпление спрямо футбола", обвини треньорът.

Четете повече на gol.bg.

Снимка: lap.bg