"Лудогорец" завърши 2:2 срещу "Шахтьор" (Донецк) след спорна дузпа в добавеното време

Антон Недялков асистира и за двете попадения

31.01.2023 | 19:30 Редактор: Петя Кръстева

"Лудогорец" направи равенство 2:2 с украинския гранд "Шахтьор" (Донецк) в последната си контрола по време на подготвителния лагер на българските футболни шампиони в Турция.

Тимът от Разград отбеляза два гола в рамките на секунди в средата на първото полувреме, а Антон Недялков асистира и за двата. Българският национал първо подаде прекрасен пас от лявото крило за попадение на Игор Тиаго в 27-та минута, а две по-късно го направи от същата позиция и за Густаво Нонато.

Кирил Десподов не успя да се разпише на два пъти с удари от границата на наказателното поле през второто полувреме, а "Шахтьор" намали в 72-та минута чрез Ласина Траоре. Украинците стигнаха и до изравняване в шестата минута на добавеното време от спорна дузпа. Тя бе реализирана от Артьом Бондаренко.

Това беше последната контрола на "Лудогорец" в Турция. Шампионите на България започват пролетния дял на Първа лига на 11 февруари от 15 часа срещу "Спартак" във Варна. Само пет дни по-късно "орлите" играят първия си мач срещу Андерлехт в Лигата на конференциите.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС