ЦСКА с впечатляващо равенство с казахстанци, червен картон за Вион

С гол на Бамба в последната минута "червените" се спасиха от загуба

30.01.2023 | 16:17 Редактор: Искра Ангелова

С гол на Бамба в последната минута ЦСКА се спаси от загуба в последната си зимна контрола в Турция.

"Червените" и "Шахтьор" (Караганда) завършиха 3:3 в изключително динамичен двубой, в който родният евробоец изостана в резултата, след това сътвори пълен обрат и отново изостана - с 2:3. В последната минута обаче Дауда Бамба изравни.

Точни за момчетата на старши треньора Саша Илич бяха Дюкенс Назон (62'), Джонатан Линдсет (71') и Дауда Бамба (90').

През първото полувреме играта бе сравнително равностойна, като чистите голови положения почти липсваха. В 5-ата минута Туткишев центрира от корнер в наказателното поле на червените, където Букорац стреля с глава, но бразилският вратар Густаво Бусато показа класа и спаси.

Армейците се опитаха да задържат владението на топката, но така и не успяваха да стигнат до нещо по-опасно пред противниковия страж.

Така се стигна до 37-мата минута, когато Максим Галкин отправи много силен и точен удар от дъгата на наказателното поле към долния десен ъгъл на Бусато и Шахтьор поведе с 1:0. При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка.

Тибо Вион бе изгонен за втори жълт картон в мача в 74-ата минута. Французинът побърза да изпълни един пряк свободен удар в полза на червените, но това се случи без разрешението на рефера. Заради това съдията реши да покаже втори жълт картон на Вион, а ЦСКА остана с човек по-малко на терена. На негово място се появи Дауда Бамба и армейците останаха с 11 души на игрището. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: Официален сайт на ЦСКА