Сабаленка спря полета на Линет и ще спори с Рибакина за титлата в Мелбърн

Поставената под номер 5 тенисистка от Беларус надделя със 7:6, 6:2 над полякинята

26.01.2023 | 14:38 Редактор: Ирена Бакърджиева
Сабаленка спря полета на Линет и ще спори с Рибакина за титлата в Мелбърн

Арина Сабаленка от Беларус се класира за първи финал в турнирите от Големия шлем в кариерата си, след като победи полякинята Магда Линет със 7:6(1), 6:2 във втория полуфинал от женската схема на Аустрелиън Оупън. 24-годишната Сабаленка, която бе загубила предишните си три полуфинала в Шлема, показа тенис на изключително високо ниво, за да запише шести пореден успех без загубен сет в Мелбърн.

Непоставената Линет започна силно двубоя и проби още на старта, след което дръпна с 2:0, но Сабаленка бързо навакса изоставането, а до края на сета нямаше повече пробиви и се стигна до тайбрек. В него Сабаленка бе безгрешна и взе откриващите шест точки, преди да се наложи със 7:1. Линет спечели откриващия гейм и на втората част, но с агресивна и точна игра Сабаленка спечели пет поредни гейма за аванс от 5:1. В следващия гейм полякинята отрази три мачбола на собствен сервис, но след това тенисистката от Беларус затвори мача на своето подаване след час и 33 минути игра.

Сервисът бе основното оръжие на Сабаленка днес, като тя спечели 70 процента от точките на първи сервис и 64 - на втори. Тя реализира цели 33 удара срещу едва 9 за Линет, докато балансът при непредизвиканите грешки бе 25/16. По този начин Сабаленка ще се изправи срещу Елена Рибакина от Казахстан във финала на турнира в събота, информира БГНЕС.

"Тя е невероятна тенисистка, игра страхотен тенис, много съм щастлива в момента. Атмосферата бе невероятна. Не започнах добре, но в тайбрека намерих ритъма си и започнах да вярвам на ударите си. Рибакина е невероятна тенисистка, играе агресивно, вече има титла от Големия шлем, ще бъде страхотен финал", сподели Сабаленка след двубоя.

Снимка: БГНЕС