Джокович проведе наказателна акция срещу Де Минор и е на 1/4-финал на Australian Open

В битка за място на полуфиналите сърбинът ще се изправи срещу Рубльов

23.01.2023 | 12:50 Редактор: Искра Ангелова

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като помете представителя на домакините Алекс Де Минор в три сета - 6-2, 6-1, 6-2, за малко над два часа игра.

Деветкратният шампион в надпреварата, който миналата година не игра на турнира заради липсата на ваксина срещу коронавирус, довела до депортирането му от страната, проведе истинска наказателна акция срещу Де Минор, който не бе загубил сет до мача си с Ноле, но нямаше никакъв отговор срещу играта на съперника. След равностойни откриващи пет гейма на срещата, Джокера влезе в серия и след два пробива дръпна в резултата. Във втората част той бе още по-убедителен, повеждайки с 5-0 гейма, преди Де Минор да отърве "геврека".

Джокович отвя австралиеца и в третия сет, където направи нови два пробива, с което си осигури спокойствие до края на двубоя. Сърбинът направи общо шест пробива в подаването на съперника в първия им официален мач на корта - той завърши с 26 уинъра срещу едва девет за Де Минор, като направи една непредизвикана грешка по-малко от австралиеца. В спор за място в последните четири Джокера, който достигна 13-и четвъртфинал в Мелбърн, ще играе с Андрей Рубльов, който по-рано срази Холгер Руне в пет сета.

Другият 1/4-финал в долната половина предлага изцяло американски сблъсък, като изненадата Бен Шелтън ще се изправи срещу Томи Пол, който елиминира Роберто Баутиста Агут в четири сета. В горната част на схемата четвъртфиналите са Карен Хачанов – Себастиан Корда и Стефанос Циципас - Иржи Лехечка.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС