Новите шефове в "Юве" събраха футболистите, за да ги успокоят след наказанието

Фереро: Трябва да останем обединени пред лицето на такава несправедливост

22.01.2023 | 07:58 Редактор: Тодор Петров
Новите шефове в

Часове преди мача на "Ювентус" срещу "Аталанта", новите шефове на "бианконерите" се срещнаха с футболистите. Повод бе решението на Федералния апелативен съд да накаже клуба с отнемане на 15 точки от актива му Серия "А".

Президентът Джанлука Фереро и изпълнителният директор Маурицио Сканавино решиха да съберат играчите, за да им обяснят ситуацията и да ги успокоят. Срещата се проведе преди съботната тренировка, а на нея бяха привикани и контузените състезатели.

"Трябва да останем обединени пред лицето на такава несправедливост. Всеки трябва да свърши своята работа. Ние ще защитаваме клуба пред съответните органи, а вие трябва да правите същото на терена и да трупате точки. Днес, повече от всякога, вие представлявате милионите ни фенове по света. Ще продължим да се борим спокойно и без арогантност. Винаги сме уважавали институциите и очакваме същото уважение към нас, за да можем да обсъдим причините за случващото се. Амбициите на "Ювентус" не се променят", е заявил Фереро, предаде "Фокус".

Торинци продължават да се надяват, че ще спечелят обжалването пред Италианския олимпийски комитет, който да върне делото за преразглеждане и наказанието да бъде намалено или отменено.

Снимка: БГНЕС