Ето в колко часа да стискаме палци на Гришо срещу Джокович

Вярвам, че мога да побеждавам играчите като Новак, каза часове преди двубоя българският тенисист

20.01.2023 | 22:46 Редактор: Елеонора Танева
Ето в колко часа да стискаме палци на Гришо срещу Джокович

Григор Димитров ще се изправи срещу Новак Джокович в 10 часа българско време в събота в мач от третия кръг на Australian Open. Двамата ще открият вечерната сесия на Род Лейвър Арина в Мелбърн Парк.

Гришо има една победа в досегашните си десет мача с бившия номер 1 в света Новак Джокович. Първата среща между двамата е през 2012-та година, когато Джокович печели в два сета в Шанхай, а единственият успех на Григор е във втория кръг на Мастърса в Мадрид през 2013 - 7-6(6), 6-7(8), 6-3. Първите ракети на България и Сърбия имат два мача в турнирите от Големия шлем - през 2013 Джокович бие в третия кръг на Ролан Гарос в три сета, а година по-късно те се изправиха един срещу друг в полуфиналите на Уимбълдън. Двубоят бе много равностоен, като двамата си размениха първите два сета, след което Джокович взе следващите две части в тайбрек. Последният мач на Джокович и Димитров е в Париж през 2019-та година, когато в полуфиналите сърбинът печели със 7-6(5), 6-4.

"Оценявам всяка възможност да бъда на корта, но не искам да съм в тези мачове само заради участието. Вярвам, че мога да побеждавам играчите като Новак, тъй като съм го правил и преди. Искам да продължа да се боря. Всеки преминава през свои собствени битки, които са много по-различни от тези на останалите. Това са мачовете, заради които продължавам да играя. Не съм участвал в подобен сблъсък от много време", обяви Григор пред сайта на АТП в навечерието на мача си Джокович от третия кръг на Australian Open.

Четете повече по темата в gol.bg.

Снимка: БГНЕС