Лоши новини за Надал след ЯМР, стана ясна сериозността на контузията му

"Нормалното време за възстановяване е от 6 до 8 седмици", написа испанецът

19.01.2023 | 10:07 Редактор: Искра Ангелова
Лоши новини за Надал след ЯМР, стана ясна сериозността на контузията му

Рафаел Надал ще отсъства дълго време от корта, съобщи вестник "Мундо Депортиво". Испанецът се подложи на ядрено-магнитен резонанс в Мелбърн и разбра, че страда от втора степен на нараняване на илиачния псоас на левия си крак, за което ще отсъства между шест и осем седмици, според прессъобщение, издадено от неговия екип.

Контузията настъпи, когато действащият шампион на Australian Open се опита да се протегне, за да върне топка от дясната си страна, когато резултатът беше 6-4 4-3 срещу американеца Макензи Макдоналд.

Въпреки неудобството, Надал реши да не се предава и се бори, без да може да удари бекхенд, докато американецът не затвори мача от втори кръг с 6-4, 6-4, 7-5.

Шампионът с 22 титли от Големия шлем, който беше придружен от доктор Анхел Руис-Которо в клиниката Teknon в Мелбърн, ще почива през следващите няколко дни и ще започне противовъзпалителна физиотерапия с цел да поднови тренировките възможно най-бързо

"Добър ден. Направих медицински изследвания след вчерашното поражение. ЯМР показва лезия от степен 2 в илиачната псоаса на левия крак. Сега ще си взема почивка и ще се подложа на противовъзпалителна физиотерапия. Нормалното време за възстановяване е от 6 до 8 седмици", написа испанецът в акаунта си в Twitter, цитиран от gol.bg.

Така Надал със сигурност ще пропусне следващите си ангажименти от тенис календара в Доха и Дубай, които ще се проведат в последните седмици на февруари. В зависимост от развитието на контузията, повторното му появяване може да дойде в началото на март на Мастърс 1000 в Индиън Уелс.

Снимка: БГНЕС