Националният отбор ще играе в Разград поне до края на 2023 г.

Костадинов за Бербатов: Докато вършим някаква работа, другите се занимават със съдилища

18.01.2023 | 13:55 Редактор: Тодор Петров
Националният отбор ще играе в Разград поне до края на 2023 г.

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов заяви, че до края на 2023 година всички мачове на националния отбор на България ще се играят в Разград.

"Домакинските мачове остават в Разград, поне до края на календарната 2023 година. Няма да има мачове в София", заяви Костадинов. 

Съобщението от негова страна е официално потвърждение на препоръката от УЕФА, че националният стадион "Васил Левски" не е подходящ за мачове на националните отбори, както и за такива от груповите фази на трите клубни турнира. Той губи статута си на съоръжение от Категория 4 най-вече заради осветлението, което е с по-малко луксово покритие от последните изисквания на УЕФА.

Емил Костадинов коментира вчерашното решение на Апелативен съд-София, с което Конгресът от 12 октомври 2021 година е обявен за редовно проведен и решенията му са потвърдени. Конгресът беше обжалван от кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов и аматьорски клубове, които го подкрепят в битката му.

"Искам да кажа, че ние, докато вършим някаква работа, другите се занимават със съдилища. Има юристи, които могат да говорят по този въпрос", заяви Костадинов.

Четете повече в gol.bg

Снимка: Lap.bg