Саудитска Арабия гази собствените си закони заради Роналдо и Джорджина

Новият му клуб "Ал-Насър" е спомогнал за разрешаване на проблема

06.01.2023 | 13:21 Редактор: Искра Ангелова
Саудитска Арабия гази собствените си закони заради Роналдо и Джорджина

Ще преследва ли строгият закон на Саудитска Арабия новата си звезда Кристиано Роналдо? Това питат световните медии, след като нападателят официално се обвърза с местния "Ал-Насър".

37-годишният футболист ще живее през следващите 2 години и половина в Рияд със своята половинка Джорджина и петте им деца, две от които от испанката от аржентински произход. Проблемът е, че те не са сключили брак, въпреки че са заедно от 2016 година.

А според законите на Арабския полуостров, които са изключително строги, съжителството на несемейни двойки е забранено, припомня "Труд".

Според местен адвокат обаче, властите в страната са започнали да си затварят очите и да не преследват нарушителите. Негов колега допълва, че законът е още по-снизходителен към чужденци, но и законът все още е активен и при други провинения се взима под внимание.

Според последни информации, ръководството на "Ал-Насър" е спомогнало за разрешаване на проблема и е издействало разрешение, като за целта са проведени детайлни консултации с водещи юристи в Саудитска Арабия.

Снимка: БГНЕС