Бекенбауер: Пеле е пред Меси, той е най-добрият за всички времена

Кройф: Единственият футболист, който надмина границите на логиката

30.12.2022 | 12:50 Редактор: Тодор Петров

"Франс прес" подбра мнения на футболни величия за бразилския магьосник на играта Пеле, който напусна този свят вчера на 82-годишна възраст.

"Най-добрият за всички времена е Пеле. Той е точно пред Меси. Никога не съм виждал играч като Пеле. Играх с него в "Ню Йорк Космос", подаваш му топката и просто няма да го видиш отново, защото беше твърде бърз. Пеле беше изцяло инстинктивен" - това е категоричното мнение на футболната легенда Франц Бекенбауер.

"Пеле представляваше всичко във футбола заради това, което правеше на терена" - това казва Марио Загало, съотборник на Пеле в спечелените световни титли през 1958 и 1962 г. и треньор на магическия отбор начело с Пеле, който спечели Световното първенство през 1970 г.

"Пеле каза, че той е Бетовен на футбола. Никога не съм чувал музика на Бетовен в мач, така че, както съм ви казвал и преди, всеки път, когато вземеше погрешното хапче, той правеше луди изявления" - посочва Диего Марадона през 2012 г., добавяйки, че той самият е "рок звездата" на футбола.

"Пеле беше единственият футболист, който надмина границите на логиката" – звездният холандец Йохан Кройф.

Вижте повече в репортажа

Снимка: БГНЕС