Дъщерята на Пеле благодари на лекарите, правителството на Бразилия подготвя смъртта му

Състоянието му е критично

27.12.2022 | 18:05 Редактор: Искра Ангелова
Дъщерята на Пеле благодари на лекарите, правителството на Бразилия подготвя смъртта му

Дъщерята на Пеле Кели Насименто благодари на лекарите, които се грижат за баща ѝ в болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, където бившият играч е хоспитализиран от ноември.

"Винаги имаме за какво да сме благодарни, дори когато прекарваме Коледа в болницата. Да видиш баща ни лекуван от тези професионалисти, които са супер компетентни и изключително привързани, е привилегия", каза тя, цитирана от "Труд".

И също така благодари на феновете за това, че са заедно с баща ѝ, оказват му подкрепа, за любовта, която семейството получава в трудния момент.

Пеле беше хоспитализиран на 29 ноември за преоценка на химиотерапията за борба с рака на дебелото черво, но бе лекуван и от респираторна инфекция. Според последния доклад на болницата Пеле се нуждае от грижи, свързани с бъбречна и сърдечна дисфункция.

В нощта срещу тази неделя от болницата съобщиха, че няма добри новини относно неговото здравословно състояние.

Вестник Folha de Sao Paulo обяви, че "Сантос" е започнал подготовка за поклонението на Пеле на своя стадион, а и бразилското правителство вече се подготвя за деня, в който ще обяви смъртта на легендата. Според медията състоянието му е критично.

В същото време Пеле продължава да получава подкрепа от бивши и настоящи футболисти. Легендарният бразилски нападател Ромарио заяви: "Целият свят се моли за теб". Световният шампион от САЩ 1994 изрази подкрепата си след благотворителен мач в град Уберландия.

Снимка: БГНЕС