Семейството на Пеле се събра в болницата, синът му: Татко, силата ми е твоя

Лекарите заявиха тази седмица, че ракът на бразилската футболна легенда е в напреднала фаза

25.12.2022 | 17:15 Редактор: Искра Ангелова
Семейството на Пеле се събра в болницата, синът му: Татко, силата ми е твоя

Членовете от семейството на Пеле се събраха в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, където 82-годишната легенда на Бразилия е настанен от края на ноември насам.

Лекарите заявиха тази седмица, че ракът на Пеле е в напреднала фаза и той се нуждае от грижи, предвид проблемите със сърцето и бъбреците. Семейството му сподели, че той ще остане в лечебното заведение за коледните празници. Бившият нападател на "Сантос" получава редовно медицинско лечение от премахването на тумор на дебелото черво през септември миналата година, предава БНР.

"Почти всички. Весела Коледа. Благодарност, любов, задружност, семейство. Най-важното на Коледа. Благодарим на всички за цялата любов и светлина, които изпращате", написа дъщеря му Кели Насименто в Instagram със снимка на тяхното семейство в болницата. Синът на Пеле - Единьо, който игра като вратар за Сантос през 90-те години на миналия век, публикува своя снимка, на която държи ръката на баща си, в Instagram с текст: "Татко...силата ми е твоя".

Пеле е считан от мнозина за един от най-великите футболисти на всички времена. Той е единственият трикратен световен шампион, печелейки титлата с Бразилия през 1958, 1962 и 1970 години.

Снимка: БГНЕС