В Бразилия се молят ЦСКА да откупи Маурисио Гарсес

"Бруске" очаква спасителни 600 хил. долара

02.12.2022 | 10:30 Редактор: Искра Ангелова
В Бразилия се молят ЦСКА да откупи Маурисио Гарсес

Бразилският втородивизионен клуб "Бруске" очаква спасителни 600 хил. долара от ЦСКА за Маурисио Гарсес. Това обяви спортният директор Андре Резини пред местните медии. Крилото е под наем на "Армията" с договор до края на сезона, а в него има клауза за откупуване, която през януари ще бъде 600 хил. долара, а през лятото ще стане 650 хил. долара.

За "Бруске" сумата е жизненоважна, защото новият спонсор е отказал да преподпише договора си за 2020 г. и клубът има спешна нужда от свежи пари, пише "Мач Телеграф".

Гарсес се представи силно за ЦСКА  от началото на сезона, отчитат в Бразилия, където са сигурни, че "червените" ще решат да го откупят. Попитан за ситуацията с нападателя, Андре Резини подчерта важността на евентуална продажба, но обясни, че не е търсен от България до момента.

Предварително е уточнено, че ако се стигне до сделка, ЦСКА ще вземе 80% от правата на Гарсес, а 20% ще останат собственост на "Бруске". Интересно е да се уточни, че "червените" са имали възможност да го купят директно за 550 хил. долара, но са предпочели първо да го вземат под наем.

Снимка: Lap.bg.