fallback

Шчесни обещал на Меси 100 долара, преди да спаси дузпата му

Не смятам да давам парите на Меси, той си има достатъчно, сподели вратарят на Полша

01.12.2022 | 11:40 Автор: Тодор Петров

Вратарят на Полша Войчех Шчесни спаси дузпа срещу Аржентина. Стражът отрази наказателния удар на Лионел Меси, но тимът му загуби с 0:2. Въпреки това се класира на осминафиналите на Мондиала в Катар заради по-добра голова разлика от Мексико. 

"Разговорът ми с Меси? Казах му, че залагам 100 евро, че съдията няма да даде дузпа. Реално погледнато, загубих баса. Не знам дали това е разрешено, може би ще ме накажат. Не смятам да давам парите на Меси, той си има достатъчно", заяви Шчесни пред полските медии. 

Вратарят потвърди, че е имало контакт между него и Меси, но той е бил незначителен и не е очаквал, че арбитърът Дани Макели ще отсъди наказателен удар. 

"Веднага казах на съдията, че съм докоснал Меси с ръка по лицето, но това не е дузпа. Той обаче реши друго. И още по-добре - така успях да се проявя. Сега мога да кажа, че съм знаел къде ще стреля Меси, но тогава не бях толкова уверен. Понякога Лео наблюдава вратарите, а друг път бие със сила. Знаех, че ако заложи на силата, ще насочи топката вляво от мен", каза още Шчесни.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback