Шчесни обещал на Меси 100 долара, преди да спаси дузпата му

Не смятам да давам парите на Меси, той си има достатъчно, сподели вратарят на Полша

01.12.2022 | 11:40 Редактор: Тодор Петров
Шчесни обещал на Меси 100 долара, преди да спаси дузпата му

Вратарят на Полша Войчех Шчесни спаси дузпа срещу Аржентина. Стражът отрази наказателния удар на Лионел Меси, но тимът му загуби с 0:2. Въпреки това се класира на осминафиналите на Мондиала в Катар заради по-добра голова разлика от Мексико. 

"Разговорът ми с Меси? Казах му, че залагам 100 евро, че съдията няма да даде дузпа. Реално погледнато, загубих баса. Не знам дали това е разрешено, може би ще ме накажат. Не смятам да давам парите на Меси, той си има достатъчно", заяви Шчесни пред полските медии. 

Вратарят потвърди, че е имало контакт между него и Меси, но той е бил незначителен и не е очаквал, че арбитърът Дани Макели ще отсъди наказателен удар. 

"Веднага казах на съдията, че съм докоснал Меси с ръка по лицето, но това не е дузпа. Той обаче реши друго. И още по-добре - така успях да се проявя. Сега мога да кажа, че съм знаел къде ще стреля Меси, но тогава не бях толкова уверен. Понякога Лео наблюдава вратарите, а друг път бие със сила. Знаех, че ако заложи на силата, ще насочи топката вляво от мен", каза още Шчесни.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС