ЦСКА бе на косъм от исторически резил: Победи след дузпи аматьорите от "Гигант" за Купата

Домакините от Съединение играха с 9 души в голяма част от двубоя

26.11.2022 | 15:15 Редактор: Ирена Бакърджиева

ЦСКА се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България, след като в двубой от първия кръг на турнира елиминира третодивизионния "Гигант" (Съединение) със 7:6 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията срещата завърши при равенство 1:1. Георги Стайков откри резултата за "Гигант" в 41-ата минута, но Браян Морено изравни в 74-ата.

Домакините от Съединение завършиха срещата с 9 души на терена, след като през второто полувреме от игра за по два жълти картона бяха изгонени защитниците Васил Василев и Райко Алов. При дузпите играчите на ЦСКА бяха безгрешни, а решаващ пропуск за "Гигант" направи резервата Янко Гюзлев при седмото изпълнение от бялата точка и така "червените" продължават напред към осминафиналите в надпреварата, където ще срещнат тима на "Септември".

Още в 5-ата минута ЦСКА пропусна първия изгоден шанс за гол в мача. Станислав Шопов центрира от корнер в наказателното поле на "Гигант", Бисмарк Чарлс отклони с глава към далечната греда, където Дюкенс Назон нацели лявата греда на вратата на домакините от около 5 метра. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg