Нидерландия излъга Сенегал в края и тръгна с победа в Катар

Африканците изпуснаха няколко чисти положения, докато "лалетата" вкараха с единствените си два точни удара

21.11.2022 | 20:00 Редактор: Тодор Петров

Нидерландия стартира с победа участието си на Световното първенство по футбол в Катар. "Лалетата" изтръгнаха минимална победа с гол в края срещу превъзхождащия ги отбор на Сенегал.

Африканците пропуснаха няколко чисти положения в мача, наложи им се да правят и принудителни смени заради контузии. Сенегал натисна сериозно през второто полувреме, но точно когато се очакваше шампионът на Африка да отбележи гол, сякаш от нищото Нидерландия поведе. Де Йонг центрира отдалеч, дебютиращият Коди Гакпо изпревари вратаря на Сенегал и успя да насочи топката с глава в опразнената врата.

След попадението африканците натиснаха своя съперник, но стихийният им натиск не доведе до резултат. Нещо повече - в последната секунда на добавеното време "лалетата" отбелязаха втори гол. При една контраатака Депай стреля, Менди изби удара му, но право в краката на Дейви Клаасен, който нямаше как да сгреши - 0:2.

С победата Нидерландия се изравни с Еквадор на първото място в група А. Еквадор победи също с 2:0 Катар в откриващия мач на Мондиала.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС