"Лудогорец" се измъчи срещу "Розова долина", но вече чака "Левски"

Аматьорите оказаха сериозна съпротива

18.11.2022 | 16:03 Редактор: Искра Ангелова

Шампионът на България по футбол "Лудогорец" постигна минимална победа с 2:0 над аматьорския "Розова долина" (Казанлък) като гост и се класира за осминафинал в турнира за Купата на България. Там шампионите чакат победителя от мача между "Вихрен" (Сандански) и "Левски", като осминафиналната битка ще се играе на 4 декември. По този начин лудогорци, които имат във витрината си две Купи на България, се присъединяват към "Спартак" (Варна) в следващия етап на турнира.

Първото попадение за разградчани вкара играещият във втория отбор предимно Димитър Илиев в 60-ата минута. В 1-ата минута на добавеното време Рик Джонатан на празна врата оформи крайния резултат след пас на Игор Тиаго.

Третодивизионният "Розова долина" е на 3-о място в Югоизточната група и днес се доказа като стабилен отбор в аматьорския футбол. Преди два сезона почти в същия си състав казанлъчани спечелиха Купата на Аматьорската лига, а днес затрудниха максимално 11-кратните шампиони на България. Днес аматьорите оказаха сериозна съпротива и в продължение на един час оказваха яростна съпротива на именития си съперник.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.