Никола Цолов триумфира предсрочно с титлата в испанската Формула 4

Той постави и рекорд по най-много спечелени точки в рамките на един сезон

14.11.2022 | 12:03 Редактор: Тодор Петров
Никола Цолов триумфира предсрочно с титлата в испанската Формула 4

Българският пилот в испанската Формула 4 Никола Цолов завърши сезон 2022 с 13 победи в 21 състезания и си осигури шампионската титла един кръг преди края на годината.

На финала на сезона Никола спечели и последните три състезания на пистата "Каталуния" до Барселона и записа перфектен уикенд: три първи места в квалификациите и три най-бързи обиколки в трите състезания.

Никола постави и рекорд по най-много спечелени точки в рамките на един сезон в испанската Формула 4 – 400, дошли след 13 победи, 15 първи места на старта, 17 най-бързи обиколки и 17 първи места при новаците в шампионата. Всичко това, спечелено за 21 състезания.

"Този сезон е върхът в кариерата ми досега, но се надявам да имам още много такива силни сезони. Беше важно да се представим силно в края на годината, въпреки че титлите бяха решени по-рано. Благодарен съм на Кампос Рейсинг, семейството и родителите ми, които направиха всичко това възможно. Искам да продължа кариерата си във Формула 3 и се надявам това да се случи", сподели Никола.