"Юве" е под пара: "Бианконерите" разбиха "Лацио" за шеста поредна победа

"Старата госпожа" надделя с 3:0 и се изкачи на трето място в класирането

14.11.2022 | 06:49 Редактор: Тодор Петров

"Ювентус" постигна шеста поредна победа в първенството на Италия. "Старата госпожа" разби 3:0 "Лацио" у дома и се изкачи на трето място в класирането преди паузата за Световното първенство. В последните 6 срещи "Ювентус" не само печели винаги, но не е и допуснал гол във вратата си.

Хората на Масимилиано Алегри имат 31 точки и са на 2 зад шампиона "Милан", който е втори. Лидерът "Наполи" има 10 точки повече.

Първото полувреме бе лишено от всякакви емоции. Нямаше удари и положения до самия край на частта. Тогава Адриен Рабио изведе с дълго подаване Кийн, вратарят на "Лацио" Иван Проведел излезе да го пресрещне, но нападателят на "Юве" с едно докосване го прехвърли и прати топката в празната врата за 1:0.

В началото на второто полувреме Кийн реши всичко с втори гол. Хубава контраатака на "Ювентус" завърши с удар по диагонала на Филип Костич. Вратарят Проведел спаси, но Кийн бе на точното място за добавката на празна врата – 2:0.

В 90-ата минута и другият титулярен нападател на "Ювентус" се разписа. Аркадиуш Милик оформи крайното 3:0 след асистенция на Федерико Киеза.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС