"Славия" задълбочи кризата в "Левски" с обрат на "Герена"

Ивелин Попов изпусна дузпа

12.11.2022 | 19:30 Редактор: Искра Ангелова

"Левски" записа седми пореден мач без победа в efbet Лига, след като загуби у дома с 1:2 от "Славия".

За първи път от 70 години насам "сините" изпадат в такава серия и определено завършват годината по изключително лош начин. Във въпросната серия, 26-кратният шампион на България падна в два мача и направи пет равенства. Срещата от 18-ия кръг на "Герена" беше напечена и още в 3-ата минута гол на Ахмед Ахмедов беше правилно отменен от VAR за тънка засада. 

В средата на полувремето Ивелин Попов откри резултата с глава след отлична асистенция на Вандерсон Цунами. След почивката Попето можеше да сложи точка на спора от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Галин Иванов. Но Светослав Вуцов хвана удара на бившия национал в долния десен ъгъл. И това се оказа повратен момент, след като в 78-ата минута Емил Виячки вкара за 1:1, а в 90-ата минута Ерол Дост донесе успеха за "белите", който е втори над "Левски" в рамките на точно месец.

В класирането хората на Станимир Стоилов остават с 28 точки и вече се намират на 7-мо място, докато "Славия" има 32 пункта и се изкачи на 4-та позиция. 

Сега за двата отбора предстоят мачовете от 1/16-финалите за Купата на България. "Левски" започва защитата на трофея си с гостуване на "Вихрен" (Сандански) на 19 ноември, в същия ден "Славия" има среща в Своге срещу "Спортист".

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.