Стана ясно кои играчи ще се включат в Световното първенство по футбол в Катар

От списъка отпадна нападателят на "Ливърпул" Роберто Фирмино

07.11.2022 | 22:20 Редактор: Петя Кръстева
Стана ясно кои играчи ще се включат в Световното първенство по футбол в Катар

Селекционерът на бразилския национален отбор по футбол Тите обяви списъка от 26 играчи, на които ще разчита на Световното първенство в Катар от 20 ноември до 18 декември.

Сред избраниците му попадна 39-годишният десен бранител Дани Алвеш. Защитникът, който играе за мексиканския УНАМ, е една от големите изненади в тима, но явно Тите е преценил, че със своите 125 мача за "селесао" неговият опит ще бъде безценен. Бившият играч на "Барселона" дебютира на световни първенства през 2010 година в ЮАР. Той игра и на световното в Бразилия през 2014 година, но пропусна Мондиала в Русия преди четири години заради контузия.

В състава за Катар обаче не попаднаха нападателят на "Ливърпул" Роберто Фирмино, който доскоро бе неизменна част от титулярния състав на бразилците, както и колегата му в атака Габриел Барбоса. Само преди дни Габигол изведе "Фламенго" до втори трофей от Копа Либертадорес в рамките последните три години. В списъка на Тите не е и нападателят на "Палмейрас" - Ендрик, който е смятан за новия голям талант на южноамериканския футбол, пише БНР.

Въпреки липсата на тримата, атаката на "Бразилия" няма да изглежда по-малко впечатляваща. По терените в Катар футболните фенове ще видят играчи като Неймар, Винисиус, Антони, Габриел Мартинели, Габриел Жезус, Рафиня и Родриго.

Снимка: БГНЕС