"Лудогорец" се изправя срещу белгийски гранд в Лигата на конференциите

Разградчани извоюваха трета позиция в групата си в Лига Европа

07.11.2022 | 16:16 Редактор: Петя Кръстева

"Лудогорец" ще спори с белгийския гранд "Андерлехт" в плейофния кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите. Разградчани се местят във второто издание на третия по сила европейски турнир след 3-а позиция в групата си в Лига Европа.

Това ги праща на 1/16-финал, където двата мача ще се играят на 16-и и 23-и февруари. При успех - българите отиват на осминафинал, където ще се включат и победителите в групите в турнира Лига на Конференциите. Жребият за този следващ етап ще бъде теглен на 24-и февруари.

"Андерлехт" в исторически план  е най-успешният белгийски клуб с 34 титли в местната лига, девет пъти са носители на Купата и 13-и пъти на Суперкупата. На европейската сцена имат три купи – два пъти са носители на КНК (1976 и 1978) и Купата на УЕФА (1983).

Съперничеството, което събира погледите на този етап от турнира, без съмнение е "Брага" (Португалия) – "Фиорентина" (Италия). "Брага" се представя отлично в местното първенство в момента, докато "Ла Виола" носи италианските турнирни традиции. Турският шампион "Трабзонспор" пък се падна с швейцарския "Базел", а "Шериф" (Молдова) и "Партизан" (Белград, Сърбия) оформят източноевропейско противопоставяне. Миналогодишната норвежка сензация ще има за съперник "Лех" (Познан, Полша).

Снимка: БГНЕС