Минимална победа за "Лацио" в римското дерби срещу "Рома"

Единственото попадение отбеляза Андерсон преди почивката

06.11.2022 | 21:15 Редактор: Ирена Бакърджиева
Минимална победа за

"Лацио" спечели поредното издание на градското дерби на Рим с "Рома" след успех с минималното 1:0 като гост. На "Олимпико" в герой за "орлите", които бяха без Чиро Имобиле и Сергей Милинокович-Савич, се превърна Фелипе Андерсон, който отбеляза единственото попадение за Маурицио Сари и компания.

Бившият футболист на "Уест Хем" се разписа след около половин час игра. Възпитаниците на Жозе Моуриньо имаха своите шансове преди почивката, но гредата спря Николо Дзаниоло. След почивката "вълците" така и не успяха да окажат по-голям натиск на гостите, които издържаха и запазиха крехкия си аванс до края на даденото осемминутно продължение от главния съдия Даниеле Орсато.

Стигна се и до напрежение между футболисти на двата отбора в края, след като намиращият се на пейката за "Лацио" Щефан Раду отказа да даде топката на стража на домакините Руи Патрисио за изпълнение на странично хвърляне, при което португалският вратар го изблъска, а това предизвика и стълкновение между играчи на двата големи градски съперника. Орсато показа жълти картони и на Патрисио, и на Раду, информира БГНЕС.

В крайна сметка, гостите устискаха преднината си и са вече трети в класирането с актив от 27 точки. "Рома" е на пето място с два пункта по-малко. В следващия кръг "вълците" гостуват на "Сасуоло", докато "орлите" приемат "Монца" и Валентин Антов.

Снимка: БГНЕС