Салах донесе 3-те точки на "Ливърпул" при гостуването на "Тотнъм"

Хари Кейн върна едно попадение за "шпорите", но домакините нямаха сили за повече

06.11.2022 | 20:35 Редактор: Ирена Бакърджиева
Салах донесе 3-те точки на

"Ливърпул" тресна "Тотнъм" с 2:1 като гост в едно от големите дербита на кръга във Висшата лига и отново се върна на победния път в шампионата. Двата тима изиграха вълнуващ мач на "Тотнъм Хотспърс Стейдиъм", в който триумфираха мърсисайдци.

В герой за "червените" се превърна вездесъщият Мохамед Салах. Египетската звезда донесе успеха с две попадения, реализирани още преди почивката – в 11-ата и 40-ата минута. През второто полувреме Хари Кейн вкара за "шпорите" в 70-ата минута, които направиха всичко, за да се докопат поне до точката, но нямаха шанс.

Гостите си завоюваха точките още през първото полувреме, когато се представиха на по-високо ниво от съперника си, възползвайки се максимално и от грешките в състава на "шпорите". Хората на Антонио Конте пък нямаха шанс, след като на два пъти и гредата спаси "Ливърпул" след удари на Иван Перишич. Лондончани показаха съвсем друго лице след почивката и доминираха тотално, карайки "червените" да се бранят, но не успяха да се докопат поне до точката.

Така "Ливърпул" сложи край на черната си серия от две поредни победи в първенството. "Тотнъм" пък регистрира второ поредно поражение като домакин. "Шпорите" продължиха и тенденцията да не могат да бият мърсисайдци – вече 11 мача те не познават вкуса на успеха над "червените".

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС