Меси е само на 11 гола от уникален рекорд на Роналдо

Отсъствието на португалеца в ШЛ може да окаже влияние

28.10.2022 | 23:30 Редактор: Искра Ангелова
Меси е само на 11 гола от уникален рекорд на Роналдо

На 35 години той изживява втора младост, която вече кара ПСЖ да работи по подновяването на договора му, "Барселона" мечтае да си го върне, а отборът на Аржентина мечтае за трофея на Катар 2022. Лионел Меси е на крачка от рекорд на Кристиано Роналдо в Европа. Колко гола ги делят?

Сравнения е имало и винаги ще има между двамата най-важни играчи, които царят на спорта е имал през 21 век. Отсъствието на португалеца в турнира може да окаже влияние.

След ново представяне с ПСЖ, където той вече натрупа 15 гола и 12 асистенции, Меси е малко по-близо до рекорда на Кристиано Роналдо, който само преди няколко месеца изглеждаше невъзможно дори да бъде докоснат.

140-те гола на Кристиано Роналдо в 183 мача от Шампионската лига представляват безпрецедентен крайъгълен камък в краткосрочен план в историята на най-важния клубен турнир на планетата, но Лионел бавно добавя голове, които го приближават все по-близо до един от малкото рекорди, в които португалецът надминава родения в Росарио аржентинец.

Благодарение на двата гола, които отбеляза срещу "Макаби" (Хайфа) на "Парк де Пренс", Лионел Меси достига 129 гола в Шампионската лига. Само 11 го делят от върха, пише "Труд".

Снимка: БГНЕС