"Байерн" пак не прости на "Барса" и вкара 3 безответни гола на "Камп Ноу"

Каталунците ще играят напролет в Лига Европа

27.10.2022 | 06:52 Редактор: Тодор Петров

"Байерн" (Мюнхен) отново не пожали жалкия отбор на "Барселона", побеждавайки с 3:0 насред "Камп Ноу" в среща от петия кръг на Група "С" в Шампионската лига. Каталунците за втора поредна година отпаднаха преди елиминациите в турнира, след като по-рано "Интер" разби с 4:0 "Виктория" (Пилзен), но баварците пратиха тима на Шави Ернандес в нокаут, превръщайки ги в своя любима жертва и абонат.

Германският колос записа шеста поредна победа срещу "Барса", като головата разлика в тези срещи е внушителна - 22:4. Успехът насред "Камп Ноу" този път донесоха Садио Мане (10), Ерик Чупо-Мотинг (31) и Бенжамен Павар, който вкара в петата минута на добавеното време. И за трите гола асистира Серж Гнабри. В Мюнхен хората на Юлиан Нагелсман спечелиха с 2:0.

Така Роберт Левандовски така и не успя да вкара гол срещу "Байерн", откъдето направи всичко възможно да избяга, за да се присъедини към "Барселона".

Баварците са безапелационни в своята група с 5 победи от 5 мача и актив от 15 точки. "Интер" е втори с 10 пункта и продължава към елиминациите, докато каталунците ще финишират трети и пак ще изхвърчат от турнира на богатите, за да играят напролет в Лига Европа.

Снимка: БГНЕС