"Борусия" (Д) се класира за 1/8-финалите в ШЛ след Х с "Ман Сити"

"Милан" е само на точка от елиминациите след разгромна победа над "Динамо" (Загреб)

26.10.2022 | 06:58 Редактор: Тодор Петров

"Борусия" (Дортмунд) и "Манчестър Сити" не си вкараха гол в мач от група "G" на Шампионската лига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк". Ремито обаче стигна на "Борусия" да се класира на осминафиналите, тъй като отборът има 8 точки - с три повече от третия "Севиля", който записа загуба и реми срещу дортмундци. 

Класиралият се напред още в предишния кръг "Манчестър Сити" събра 11 пункта.

Десетина минути след почивката Рияд Марез игра хитро за дузпа и я получи за ритник от Емре Джан в пеналта. Потърпевшият застана зад бялата точка и би силно в левия ъгъл, но стражът на вестфалци Грегор Кобел спаси.

В друг мач от ШЛ "Милан" разби "Динамо" (Загреб) с 4:0 като гост и е само на точка от това да се класира за елиминациите. "Росонерите" не срещнаха никакви трудности в Хърватия и се изкачиха на второто място в групата със 7 точки. Това е първи случай от 2005 г. насам, в който "Милан" вкарва 4 гола при гостуване в Шампионската лига.

Матео Габия откри резултата през първото полувреме, а Рафа Леао вкара гола на вечерта в началото на второто. Оливие Жиру от дузпа и автогол на Любачич донесоха разгромната победа.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК