Холанд отново герой, "Манчестър Сити" пречупи "Брайтън"

Норвежецът счупи нови рекорди с двете попадения преди почивката

22.10.2022 | 19:40 Редактор: Искра Ангелова

Ерлинг Холанд вкара поредните си два гола, а "Манчестър Сити" се доближи на точка от лидера във Висшата лига "Арсенал" след 3:1 над "Брайтън". Норвежецът счупи нови рекорди с двете попадения преди почивката, но след паузата Тросар се разписа и направи нервен мача за "гражданите". Кевин де Бройне успокои всички с невероятно попадение за 10-ата поредна победа като домакин.

"Манчестър Сити" направи три промени след загубата с 0:1 от "Ливърпул". Нейтън Аке, Фил Фоудън и Илкай Гюндоган седнаха на пейката за сметка на Аймерик Лапорт, Джак Грийлиш и Риад Марес. Мениджърът на "Брайтън" Роберто де Дзерби не промени нищо след нулевото реми с "Нотингам" (Форест).

Още от началото "Сити" натисна, но не създаде някакви сериозни положения. Имаше сериозни претенции за дузпа в 19-ата минута, когато Холанд изпревари вратаря при един пас на Де Бройне и бутна първи топката, която излезе отвъд линията. Вратарят Санчес обаче докосна крака на норвежеца, но дузпа не бе отсъдена.

3 минути след това Холанд откри резултата. Вратарят Едерсон със силен пас изведе нападателя, който овладя, подмина излезлия Санчес и прати топката в мрежата. Неговият 16-и гол в първенството и 21-и във всички турнири за сезона. Холанд е първият играч на "Манчестър Сити" от Серхио Агуеро през 2018, който се разписва в 7 поредни домакински мача на "гражданите".

"Сити" поиска отново дузпа в 30-ата минута, когато Грийлиш се обърна и нахлу в наказателното, но бе спрян от шпагат на Уебстър. Повторенията показаха, че защитника е ударил глезена на Грийлиш.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК