"Лудогорец" разби "Берое" с 4:0 в мач от Първа лига

Шампионите отбелязаха три попадания в рамките на 7 минути

17.10.2022 | 22:33 Редактор: Петя Кръстева

"Лудогорец" надигра "Берое" с убедителното 4:0 като гост в последен мач от 14-ия кръг на Първа лига. Шампионите взеха своето, след като в края на срещата отбелязаха три попадения в рамките на седем минути.

След нулево равенство на почивката, възпитаниците на Анте Шимунджа вдигнаха оборотите и поведоха в 51-та минута, благодарение на Бърнард Текпетей. В ролята на асистент за гола на бившия футболист на "Шалке 04" се превърна стражът на "зелените" Серджио Падт.

В 74-та минута Текпетей асистира на Игор Тиаго за втория гол във вратата на Иван Караджов, а скоро след това Текпетей ознаменува силната си игра с второто си попадение. Крайният резултат бе оформен в 81-та минута, когато Матиас Тисера оползотвори подаване на Якуб Пьотровски.

Така "Лудогорец" продължи със силните си изяви, записвайки трета поредна победа във всички турнири в последната седмица след домакинските успехи над ЦСКА и ХИК (Хелзинки).

Разградчани се изкачиха на второто място в класирането, на точка зад лидера ЦСКА 1948 и на една пред ЦСКА и"Локомотив" (Пловдив). "Берое" продължава да бъде без победа под ръководството на Николай Киров вече четвърти мач след назначението му – поражения от "Славия", "Левски" и "Лудогорец" и равенство с "Пирин" в предишния кръг.

В следващия старозагорци гостуват на новака "Хебър" (Пазарджик), докато "Лудогорец" приема "Ботев" (Пловдив).

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК