"Наполи" е на 1/8-финал в ШЛ след голово шоу срещу "Аякс"

Това е четвърта поредна победа за "адзурите"

12.10.2022 | 22:42 Редактор: Искра Ангелова

"Наполи" постави нови рекорди и се класира на осминафинал в Шампионската лига след убедително 4:2 над "Аякс". Това е четвърта поредна победа за "адзурите" и те са първи в групата с максимален актив от 12 точки. Хората на Спалети изравниха и рекорда за най-много попадения в първите 4 мача от груповата фаза на Шампионската лига.

Те имат 17 гола от 4 мача и изравниха постижението на ПСЖ (2017-18) и "Байерн" (2020-21). Наполи стана първият в историята на евротурнирите отбор, който вкара общо 10 гола във вратата на "Аякс" в рамките на два мача. Италианците биха 6:1 в Амстердам преди седмица.

Още в 4-ата минута Ървинг Лосано откри за домакините пред препълнения "Марадона". Мексиканецът се разписа след хубава атака и пас на Желински и с глава засече в мрежата. В 16-ата минута аванса на Наполи стана по-голям. Джакомо Распадори получи топката от Кварацхелия и не сбърка, предава gol.bg.

Нападателят стана едва вторият италианец вкарал в първите си 3 мача в Шампионската лига след Фабрицио Раванели през 1995 г.

След почивката Аякс върна един гол с попадение на Дейви Клаасен с хубав удар с глава. "Наполи" отново дръпна с 2 гола след дузпа. ВАР определи, че Тимбер е играл с ръка. Кварацхелия бе точен от бялата точка.

"Аякс" обаче отново върна един гол и интригата също от дузпа. Разписа се Бергвайн, но в края голяма грешка на Блинд подари топката на празна врата на Осимен, който оформи крайното 4:2.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК