Георги Йомов аут от терена за 4 години?

Препаратът, открит в кръвта му, може да бъде открит само на черния пазар

01.10.2022 | 08:30 Редактор: Петя Кръстева
Георги Йомов аут от терена за 4 години?

Георги Йомов е наказан за 4 години заради употреба на допинг. Това още не е обявено официално, но "Мач Телеграф" твърди, че има достоверна информация от "Армията" и БФС и решението вече е взето.

Крилото беше със спрени права от 25 август, след като около месец по-рано в тялото му са намерени следи от забранено за употреба вещество. Пробата на Йомов бе взета след мача на ЦСКА с Македония ("Гьорче Петров") в Лигата на конференциите. Впоследствие стана ясно, че въпросният допинг е дехидрохлорметилтестостерон. Именно това вещество е в основата на най-тежкото наказание за крилото.

Става дума за препарат, който е спрян от продажба още през 90-те години на миналия век, а в някои държави и от по-рано. Той може да бъде закупен единствено на черния пазар. Този факт е разбил защитата на Георги, която се основаваше на твърдението, че дехидрохлорметилтестостеронът случайно е попаднал в тялото му, защото самата покупка изисква да се нарушат правилата, а това говори, че футболистът е осъзнавал какво прави.

Възможно е швейцарската адвокатска кантора, която ЦСКА нае да защитава Йомов, да обжалва решението.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК