БФС отговори на Бербатов: Конгресът на 18 март бил незаконен

Вижте какво пишат от централата в "Бояна"

28.09.2022 | 18:15 Редактор: Искра Ангелова
БФС отговори на Бербатов: Конгресът на 18 март бил незаконен

Ръководството на Българския футболен съюз излезе с официално становище по повод съдебно решение, оповестено и тълкувано от Димитър Бербатов.

Той и екипът му публикуваха на своята онлайн-платформа позиция, че  Конгресът на БФС от 18 март 2022 година е бил незаконно отменен. Днес от БФС излязоха с официално съобщение по темата на страницата си.

Ето какво пишат от централата в "Бояна":

"Във връзка с подвеждащите послания, представени в публичното пространство по отношение проведеното на 18 март т.г. в Националния дворец на културата "мероприятие", Българският футболен съюз внася следните уточнения:

Софийският градски съд категорично обяви т.нар. конгрес на 18.03.2022 г. за НЕЗАКОНЕН и отмени всички решения, взети в подкрепа на организаторите, тъй като клубовете, участвали на въпросната дата, грубо са нарушили разпоредбите на Устава на БФС, подведени от организаторите на незаконната проява.

Съдебното решение показва, че футболните клубове правилно са били изключени като членове на федерацията, което бе сторено на редовно проведения конгрес на БФС на 20.05.2022 г.

Всички други интерпретации на решението на СГС можем да окачествим като поредни опити за изопачаване на истината и подвеждане на общественото мнение", се казва в позицията на БФС.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК