"Юнайтед" се върна към победите, "Мидтиланд" разби и унижи "Лацио"

Кристиано Роналдо се отпуши и е близо до гол номер 700 в клубната си кариера

16.09.2022 | 07:23 Редактор: Тодор Петров

Кристиано Роналдо се отпуши, а "Манчестър Юнайтед" се върна към победите, след като спечели с 2:0 гостуватето си на молдовския "Шериф" (Тираспол) в групите на Лига Европа. 

Ерик тен Хаг искаше да види реакция след загубата от "Реал" (Сосиедад) миналата седмица и пусна силен тим. Играта на "Червените дяволи" не бе чак толкова впечатляваща, но класата им бе достатъчна за постигането на комфортен успех. 

Джейдън Санчо откри, а след това Роналдо реализира от дузпа първото си попадение за кампанията, като вече е само на гол от кота 700 в клубната си кариера. 

"Мидтиланд" пък поднесе една от големите изненади в мачовете от Лига Европа, след като унижи италианския "Лацио" с 5:1 у дома. Сори Каба, Евандер Ферейра, Густав Исаксен и Ерик Свиаченко бяха точни за датчаните, докато почетното попадение за "Лацио" вкара Сергей Милинкович-Савич. 

Така "Лацио" допусна най-голямата си загуба в евротурнирите. В другия двубой от тази група отново имаше погром - "Фейенорд" разби "Щурм" с 6:0. 

Така и четирите отбора в група F на Лига Европа имат по 3 точки след два кръга. За "Лацио" предстоят мачове с "Щурм", а "Мидтиланд" ще срещне "Фейенорд".

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК