Моуриньо след първата загуба на българска земя: Не го заслужавахме

"Изиграхме един добър мач в рамките на около 70 минути", заяви треньорът на "Рома"

08.09.2022 | 23:41 Редактор: Искра Ангелова
Моуриньо след първата загуба на българска земя: Не го заслужавахме

Наставникът на "Рома" Жозе Моуриньо загуби за първи път в кариерата си на българска земя. Португалецът видя как неговия отбор отстъпи 1:2 на "Лудогорец" в Разград в първи мач от груповата фаза на Лига Европа. Специалният обаче не вярва, че неговия отбор е заслужавал да загуби.

"Дали резултатът лъже? Определено. Не заслужавахме да загубим. Изиграхме един добър мач в рамките на около 70 минути. Но не искам да кажа, че сме били фантастични или нещо подобно. Истината е, че преди техния първи гол, възможностите бяха всичките за нас. След техния гол дойде трудната ситуация. Оставаха 15-ина минути, но в такава ситуация всъщност това са 5-6 минути, защото когато води съперника прави всичко времето да изтече. Въпреки това реагирахме, създадохме хубав шанс и изравнихме. И веднага след това пак допуснахме. В последната седмица, в последните два мача всичко се обръща срещу нас", заяви той.

"Все пак е добре, че това не е елиминационен мач. Има още пет срещи до края на груповата фаза, но който спечели първата среща се поставя в много по-комфортна позиция, а който загуби е под напрежение. Сега трябва да гледаме напред и следващата седмица да вземем трите точки у дома срещу "Хелзинки", допълни Моуриньо, цитиран от gol.bg.

На въпрос какво може да се направи по-добре, къде да се потърси подобрение и дали това не е защитата, той не се съгласи: "Не бих искал да говоря за защитата, защото за мен не отговарят само четирима души за отбраната, а целия отбор се защитава. Решаващият гол е причина от мотивацията. Защото ние сме отбор, който след като изравни малко преди края искаше да спечели, а не да задържи точката. Точно затова техния втори гол извади напълно мача от контекста. Това е нещото, което превърна едно равенство в загуба."

Моуриньо бе попитан и за коментар за смъртта на Кралица Елизабет II.

"Много ми е мъчно. Аз не съм чужденец в Англия. Това е моят дом, там е семейството ми. Там живях толкова години. Тя е фигура, която едва ли може да намерите човек, който не я уважава. Наистина съжалявам", завърши той.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК